Open Monumentendag 2011

Paul Berkhout  Christiaan van Grinsven

Paul Berkhout Christiaan van Grinsven

  Aanstaande Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag. Alweer een kwart eeuw bestaat de mogelijkheid gebouwen te bezoeken die anders nooit voor publiek toegankelijk zijn. Het thema dit jaar is ‘Nieuw gebruik-Oud gebouw’ Ook mijn atelier is gevestigd in een gebouw dat vroeger een andere functie had. De FA. ‘Wilh. Richters Wijnhandel en Gedistilleerd’ spoelde in mijn atelier de lege statiegeldflessen. In café ‘Het Proeflokaal’ in de Oude Molstraat staat nog een prachtige antieke distilleerketel. Mijn werkplaats is gevestigd op een bijzondere locatie. U moet even zoeken omdat de voormalige spoellokalen achter de huizen op een binnenplaats zijn gelegen. Ik zal die dag aan een ieder die dat wil uitleg geven over mijn werk als meubelrestaurateur. Wat een bezoek aan mijn adres extra leuk maakt is dat mijn buurman, zilversmid Christiaan van Grinsven ook zijn atelier open stelt. Christiaan restaureert antiek zilveren voorwerpen en maakt ook nieuw werk. De Stichting Open Monumentendag maakt ieder jaar een gids waarin u kunt vinden op welke locaties monumenten te bezoeken zijn. Raadpleeg hiervoor de website www.openmonumentendag.nl Wanneer u mij en mijn buurman wilt bezoeken, wat wij zeer op prijs stellen, dan komt u niet voor niets naar de Oude Molstraat in Den Haag. De Oude Molstraat en omgeving barst van de monumenten. Laat u op zaterdag 10 september verrassen in ons oude Haagse Hofkwartier. Komt u speciaal voor mij of de zilverrestaurateur, doe dat dan op zaterdag, omdat wij op de zondag graag zelf nog wat monumenten willen bekijken. Graag tot 10 september, met vriendelijke groet, Paul Berkhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *