Mijn verhuizing

In het atelier aan de Oude Molstraat heb ik 35 jaar gewerkt. In mei 2018 heb ik het atelier verhuisd naar de parterre van een voormalig pakhuis aan de Bierstraat, waar ik met mijn vrouw al jaren woon. De benedenverdieping van dit pand is weliswaar wat kleiner dan mijn atelier in de Oude Molstraat, maar het biedt mij voldoende ruimte om te kunnen werken.

Mijn plan was in het nieuwe atelier wat minder te gaan werken om wat meer tijd voor mijzelf en de kleinkinderen, die wij inmiddels hebben, te nemen.

Nu, anderhalf jaar verder, ben ik er eindelijk aan toegekomen om een naambord aan de gevel naast de voordeur te monteren. Dit gaf mij stof tot nadenken. Voldoende werk hebben is een luxeprobleem.

Na de verhuizing kreeg ik veel opdrachten aangeboden. Ik was nog steeds niet toegekomen aan dit soort basale zaken. Dat komt omdat het aangeboden werk zo mooi en leuk is en de klanten zo aardig zijn.

Meer tijd voor mijzelf en mijn naasten nemen… tja, hoe doe je dat? De oplossing van deze vraag kwam laatst vanzelf op mijn pad. Een vriend nodigde mij uit voor een proefdagje sportschool. Met frisse tegenzin heb ik de uitnodiging aangenomen. Nu twee maanden verder ben ik driemaal per week te vinden tussen de apparaten die mijn spieren sterker maken en mijn conditie verbeteren. De sportschool bezoeken doe ik binnen werktijd, een begin is gemaakt.
Meer tijd voor mijzelf en mijn conditie verbeteren. Deze extra energie stroomt vanzelf weer terug naar mijn naasten en mijn atelier, de plek waar ik graag ben en waar ik u graag en hopelijk nog jaren zal ontvangen.